Viaggio in Islanda

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.
Programok 2017-2018
Becsengettek...
 Szeptemberi programok a Beethoven Általános Iskolában.

Becsengettek…

Bár diákjaink jó része biztosan nyújtotta volna még a nyári szünetet, idén is beköszöntött a szeptember elseje: elindult a 2017-2018-as tanév.

Idén 45 elsős kezdte meg tanulmányait iskolánkban, közülük három bátor kisdiák - Mészáros Lorina, Martinecz Réka és  Nagy Anna Gréta - verssel köszöntötte az évnyitón megjelent diákokat, tanárokat és vendégeket. Elsőseinket szokott módon nyolcadikosaink kísérték be az évnyitón.

Az első napok élménymesélős, zsibongós napjai után kezdetét vette a munka: ki-ki megismerkedett az előtte álló feladatokkal.

Énekkarosaink Bodóné Polányi Tünde tanárnő felkészítésével  sikeresen léptek fel a Magyar Népdal Napján.

A szeptember iskolakezdés napjait színesítik a múzeumi napok, az őszi kirándulások és programok.

Osztályaink közül már sokan éltek ezzel a tantervben biztosított lehetőséggel és kiállításokra, kirándulásokra mentek. 5.b osztályunk nagy izgalommal várta az űrkutatás múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló kiállítást. A 6.a,b osztály a Nagy Sportágválasztóra látogatott el, ahol több mint 100 sportágat próbálhattak volna ki a diákok, ha lett volna idejük mindenre. A rendezvényen olimpikonokkal is találkozhattak a gyerekek, ami reméljük, örök élményt jelentett számukra. 5.a és c osztályosaink a százhalombattai Régészeti Parkba látogattak el, ahol kézműves foglalkozásokon ismerkedhettek meg a bronz- és vaskori használati tárgyakkal. 7.a osztályunk a Mátyás-hegyi barlangban tett felejthetetlen túrát, a 7.b osztály az Állatkertbe látogatott el.

Bízunk benne, hogy diákjaink élményektől feltöltődve, lelkesen készülnek az új feladatokra.

Az őszi papírgyűjtésre 2017. október 17-18-19-én kerül sor. Idén a bevételt közösségi célokra szeretnénk fordítani. (pl. jutalmazások, mozgó planetárium előadásai a 4-8. évfolyamon, tudománytörténeti foglalkozások, 1-3. évfolyam számára előadások)

Kérjük a kedves szülőket, segítsenek céljaink elérésében, hozzanak minél több papírt gyermekeikkel.

 


2017-2018 tanév

van még a tavaszi szünetig!
 
Időjárás