Viaggio in Islanda

Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

”THE FLAVOURS OF KNOWLEDGE”
( „A TUDÁS ÍZEI” )

Comenius-program

 

Partneriskolák: 
Projektkordinátor: 

  • Instituto  Comprensivo Corigliano D’ Otranto – Olaszország

Igazgató: Luigi Martano
Projektvezető: Anna Amato

  • Center Za Usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan – Szlovénia
Igazgató: Korado Lesnik
Projektvezető: Renata Vuk 

  • Rjukan Ungdomsskole – Norvégia
 Igazgató, projektvezető: Jorunn Dahl
  •   Scoala DE Arte Si Meseri Draxeni – Románia
Igazgató: Lazar Ion
Projektvezető: Amarei Violeta 
  • Beethoven Általános Iskola, Martonvásár – Magyarország
Igazgató: Turcsányi Klára
Projektvezető: Szeidl Hedvig


Együttműködésünk során arra törekedtünk, hogy:


1. Népszerűsítsük tanítványaink körében az egészséges, aktív életmódot annak érdekében, hogy megelőzzük a gyermekkori elhízást valamint a mozgásszegény életmódból és a helytelen táplálkozásból fakadó gyermek-és kamaszkori betegségeket.

2. tanítványainkat arra ösztönözzük, hogy egészségük megőrzése érdekében tudatosan táplálkozzanak,
3. ismerjék a testmozgás és a kiegyensúlyozott étkezés jótékony hatásait, s mindennapi étkezésükben támaszkodjanak a táplálékpiramis szabályaira,

4. fokozatosan küzdjék le helytelen étkezési szokásaikat, kezdve az iskolai tízóraikon, uzsonnákon

5. rávegyük diákjainkat arra, hogy kerüljék a passzív szórakozást, minél kevesebb idöt töltsenek a TV és a számítógép előtt, életük fontos részévé váljon a sport, a mozgás, s az egészséges életmód szabályai épüljenek kell mindennapjaikba (helyes testtartás, testi higiénia),

6. hozzászoktassuk őket ahhoz, hoy vásárlásaik során tudatosan figyeljék az élelmiszerek összetevőit, s kerüljék az egészségre ártalmas adalékanyagokat tartalmazó árukat

7. megérttessük velük, mennyire fontos tudatában lennünk annak, "Miért", "Mit", "Mennyit" "Hogyan " és " Mikor" együnk annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket fizikai, lelki és szociális értelemben is ("WHY", "WHAT", "HOW MUCH", HOW" and "WHEN"),

8. megismertessük a gyerekekkel azt az utat, amit a mezőgazdasági termékek megtesznek, míg a szántóföldről az aztalunkig eljutnak,

9. megismertessük és elfogadtassuk tanítványainkkal a különböző európai régiók egymástól eltérő életmódját,étkezési szokásait, s a saját és a partnerországok kultúrájának, hagyományainak megismerésével megértésre, toleranciára, a másság elfogadására neveljünk,

10. a partneriskolák eredményeinek összehasonlításával, pedagógiai és módszertani tapasztalatcserével fejlesszük szakmai ismereteinket, megismerjük és átvegyük a partneriskolák jó gyakorlatát, s a közös tevékenységek során erősítsük az iskolák közötti kapcsolatot. 

 

2018-2019 tanév

van még az őszi szünetig!
 
  

Időjárás