Viaggio in Islanda

Ma 2020. november 24., kedd, Emma napja van. Holnap Katalin napja lesz.
Matematika-logika kompetenciaterület (1-4. évfolyam )
„A” típusú programcsomag
 3. b osztály

A matematikatanulás alapja a cselekvő, személyes tapasztalatszerzés.Erős hangsúlyt kapnak a tanórákon a tevékenységközpontú módszerek, a játék és az eszközhasználat, a megfelelő tanulási környezet kialakítása, a kooperatív tanulási technikák alkalmazása. A jó munkalégkör egyik feltétele a tévedés és a vita szabadságának biztosítása.A programcsomagok részletesek és jól kidolgozottak. Az eszközpark bőséges, érdekes, figyelemfelkeltő, amely nagymértékben hozzájárul a jó motiváltság fenntartásához. A kapott eszközökön túl nagyon sokat és is készítettem, amit szívesen adok tovább a program következő kipróbálójának.

A frontális osztálymunkával ellentétben itt a gyerekeknek nincs idejük elfáradni. A változatos tevékenységi formák elősegítik, hogy a tanulók aktívak legyenek az órákon. Együtt kell működniük egymással és a  csoporttal.   Az elvégzett diagnosztikus mérések azt mutatják, hogy a gyerekek eredményei jók. Ezt azért nagyon fontos megállapítani, mert mikor elkezdünk ezzel a programmal dolgozni, akkor egy picit megijedünk a sok játéktól. Az elvégzett munka alapján elmondhatom, hogy megfelelően sikerült figyelnem a lemaradókra is, továbbá gondoztam azokat a tanulókat, ahol a tehetség jelei mutatkoztak.

A mentorom, továbbá a Sulinova programfejlesztője nagyon sok nehézségen átsegített. A programban való részvétel legnagyobb hozadéka számomra, hogy a gyerekek szeretik a matematikaórát, szívesen vesznek részt a feladatok megoldásában. Óriási eredménynek tartom, hogy a lassabban, gyengébben haladó gyermekeknek sincsenek kudarcélményei, hiszen állandóan tevékenykedik az eszközökkel, továbbá segítséget kap társaitól is.
A másik eredmény pedig az, hogy képes voltam változni, ami a gyerekeknek és nekem is hasznomra válik.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon sok jóban volt részem a program eddigi kipróbálása során. Természetesen rengeteg munkával jár, de tudjuk, ha valami újat szeretnénk kipróbálni, akkor az alaposan megdolgoztat bennünket. A következő években is szeretném a programot folytatni.
 
Kőrösiné Lőrincz Erzsébet
  

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás