Viaggio in Islanda

Ma 2020. november 24., kedd, Emma napja van. Holnap Katalin napja lesz.
Matematika kompetenciaterület   (5-8. évf)
 „C” típusú programcsomag
 5. évf.


Ez a modul szakköri keretben valósul meg, elsősorban a gyerekek tevékenységére épül. Súlyozottan jelenik meg az egyéni munkán kívül a páros munka, és a csoportmunka. Sok játék épül a tevékenységünkbe, amelyek az egyes versenyfeladatok megoldásához szükséges képességek és készségek fejlesztését szolgálják.

Apró lépésekkel különböző kompetenciák fejlesztése folyik, a gyerekeknél  fellelhető különböző fejlettségi szintek figyelembevételével. A csoportok munkájánál fejlesztjük a kooperatív tevékenységhez szükséges attitűdöket, a társaktól való tanulást, illetve tanítást segítjük. A játékok közben sok öröm, sikerélmény átélésére van lehetőség, mely a gyengébb teljesítményt nyújtókat is ösztönzi, a versenyszellem fejlődik, a pozitív érzelmi beállítódás több sikerhez juttatja a gyerekeket.

Az eszközök – dominó, kocka, memóriajátékok, számológép…) a matematikai, geometriai szemléletfejlesztés, látásmód igen hatékony eszközei. A különböző érzékszervekre hatva fejlesztjük ezekkel a gyerekek kreativitását, finom manipulációit, a térszemléletét, tájékozódását a síkban, térben, a szabályértés, - követés, - alkotás, - felfedezés képességét, a megfigyelőképességet, kombinatorikus gondolkodást, a gondolkodás rugalmasságát. A játékos cselekedtetéssel önkéntelenül is fejlődik a figyelem, az emlékezet. Növeljük ezek terjedelmét, tartósságát. Végül, de nem utolsó sorban jól érzik magukat a gyerekek.

 
Dr. Cseh Lajosné


 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás