Viaggio in Islanda

Ma 2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

 Óvoda, iskola, könyvtár-emlékek régen és ma

Számos funkciót töltött már be a városi könyvtár jelenlegi épülete.                      

Sokunk emlékezetében kevés dolog marad meg iskolai éveinkről, főleg a kezdetekből, a mi első osztályos élményeinknek  azonban meghatározó helyszíne volt a mai könyvtár épülete: hiszen a  mai Brunszvik-Teleki de Gerardo teremben ismerkedtünk az első számokkal, betűkkel. A gyerekekben természetesen mindez mély nyomot hagyott, így nem volt kérdéses, hogy amikor emlékeinket felidézve Ancsa néni és Orsi néni egy forró tea kíséretében vendégségbe hívott bennünket, szívesen mentünk el egy közös beszélgetésre könyvtárba. Ennek már négy éve! Később Zsanett néni, most pedig Eszter néni szerető odafigyelésével találtunk mindenkinek érdeklődéséhez és lelkivilágához közel álló történeteket, könyveket. Idén december 15-én jól esett elénekelni az ismert karácsonyi dalainkat, elmondani egy-egy verset a város fája körül. A lélekmelegítő forró tea után, amit Ibolya néni és Kati néni készítettek elő, Gergő bácsi tartott nekünk a kiállított játékokról egy rögtönzött előadást, hogyan is játszottak elődeink ezekkel a játékokkal.

Mielőtt elindultunk volna haza, a gyerekek kérésének eleget téve természetesen még bepillantottunk volt termünkbe is. Ma már semmi sem ugyanaz, viszont új dolgokat tanultunk meg Gergő bácsi meséiből a Brunszvik családról.                                                 

Immár negyedik éve, hogy karácsony táján ellátogattunk a „régi” termünkbe,  megnézve és lelkünkben felidézve a pár hónapot, ami mindig szép emlékeket idéz és miénk marad, még ha körülöttünk változik is a világ.

Köszönjük volt könyvtárosainknak és a BBK jelenlegi dolgozóinak, hogy évről évre eszünkbe jutunk!

Sinka Zsuzsanna tanító és a 4. b osztály                                            

 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás