Viaggio in Islanda

Ma 2021. március 01., hétfő, Albin napja van. Holnap Lujza napja lesz.

Márciusi  program  a  Martonvásári Beethoven Általános Iskolában

Márciusi programjaink  a Pénz7 ( pénzügyi tudatosság és gazdálkodás ) tematikus hetének programjaival kezdődtek, amivel matematika órákon foglalkoztak a gyerekek. A  program  Európa-szerte mintegy 30 országban hívja fel a figyelmet a pénzzel való tudatos gazdálkodásra. Cél,hogy a fiatalok okosan kezeljék pénzügyeiket, alapos, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

Március elején megyei programsorozat  keretében a  Fejér Megyei Pedagógia Szakszolgálat Martonvásári Tagintézményének munkatársa, Magyar Emma  pszichológus tartott előadást iskolánkban szülőknek és szakembereknek“Bántalmazás és kirekesztés az iskolában”címmel. 

Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi ünnepségen fellépett  iskolánk énekkara és  mezőkölpényi dalcsokorral köszöntötte a vendégeket. Az iskolai ünnepélyre ezúttal  olyan  műsorral készültek diákjaink, amely egy reformkori  lánynevelde diákjainak  életén  keresztül mutatta meg  márciusi eseményeket. A reformkori diákokat alakító 7. éfvolyamos lányaink nagy örömmel öltötték magukra a reformkori hölgyruhákat, ezzel egy kicsit a XIX. század öltözködési stílusát is felidézve.

Az ünnepi műsort Zajti Ferenc tanár úr állította össze, az iskolai énekkart Bodóné Polányi Tünde tanárnő  vezényelte.  

1.b osztályosaink egy speciális zenei koncerten vettek részt  a Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban. A koncertet kicsik és nagyok lenyűgözve hallgatták végig, az interaktív  előadás mindannyiuk számára nagy élményt jelentett. A meghívást ezúton is köszönjük.

 

5.  osztályosainknak  a Tordas Zoo munkatársai vezettek érzékenyító programot a segítségre szoruló emberek és a terápiás kutyák kapcsolatáról.  Fedák Krisztina és dr. Hampóné Kiss Zsófia elmesélték, hogy a terápiás kutyákkal egyéni képességekhez igazodó ,komplex segítséget tudnak nyújtani sajátos nevelési igényű gyermekeknek és felnőtteknek. Diákjainknak volt alkalmuk kipróbálni hogyan tudnak a kutyák pl. vak vagy kerekes székben ülő embereknek segíteni. A terápiás kutyák szelídsége, képzettsége mindenkit lenyűgözött, az előadást valamennyi diák és tanár szívesen hallgatta volna még hosszú órákon keresztül.

 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás