Viaggio in Islanda

Ma 2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Januári programok, versenyeredmények a Beethoven Általános Iskolában

A téli szünet elmúltával mindig kicsit nehezebb az iskolakezdés.  Ezért is kaptak újra iskolánk életében  fontos szerepet az iskolán kívüli programok: bízunk benne, hogy ezekkel az élményekkel sikerült kicsit színesebbé tenni az évkezdést diákjaink számára. 

Január 6-án Székesfehérvárra kirándultunk közel 50 (7. és 8. osztályos) tanulóval.

A magyar topcsapatként számontartott Fehérvár AV19 és az olasz Bolzano összecsapását tekintettük meg a fehérváriak által csak Ördögkatlannak nevezett jégcsarnokban.

A Klub ajándékjegyeinek köszönhetően megismertük a jégkorong írott és íratlan szabályait, az ellenfél szurkolóival való közös szurkolás kulturális módját. Egy újabb közösségformáló élménnyel gazdagodtunk, és a hidegrekord ellenére szívmelengető fehérvári győzelemnek lehettünk tanúi.

Első b osztályosaink a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a Cirkuszban című előadásán vettek részt.  Első közös “utazós” közösségi programjukon- Héhn Csilla és dr. Cseh Lajosné kíséretében-  örömmel és izgatottan vettek részt a diákok. Az előadást nagy érdeklődéssel nézték, a résztvevő tanulók  csak dicséretet  kaptak nevelőiktől. A program még sokáig téma volt az osztály életében.

Január végén  a Vígszínházba szerveztünk látogatást, ahol A Pál utcai fiúk előadást néztük meg. Diákjaink között nagy volt az érdeklődés, szívesen vettek részt a zenés előadáson.

Tanáraink célul tűzték ki, hogy iskolánkban kialakítsanak  egy olvasósarkot , ennek érdekében  könyvgyűjtésre  kértük diákjainkat ( és persze szüleiket.)

A magyar kultúra napja alkalmából január 19-én rendezték meg Százhalombattán  a IV. Himnusz szavalóversenyt, ahol iskolánkat a 7. évfolyam tanulói képviselték. Ahogyan   Szigetvári József, a Barátság Kulturális Központ vezetője megnyitójában elmondta, maguk sem számítottak rá, hogy felhívásukra annyi helyről érkeznek nevezések. A versenyzőknek két verset kellett előadniuk: kötelező műként a Himnuszt szavalták el, majd a szabadon választott Arany János verset adták elő a zsűri előtt.A  magyarországi , felvidéki, erdélyi és kárpátaljai iskolákból érkező versenyzők között Herlinger  Anna Kata III. helyezett lett, Boriszov Tímea elismerő oklevélben részesült.  Teljesítményükhöz örömmel gartulálunk. ( felkészítő tanáraik: Vasi Krisztina, Rezessyné Zsoldos Erika)

Iskolánkból 18 csapat vesz részt a Szalay Könykiadó által szervezett  Kalandos verseny elnevezésű olvasási versenyen . A 4 fős csapatok  fordulóról fordulóra érdekes feladatokat oldanak meg, amelyek  a korosztályuknak megfelelő könyvhöz kötődnek. Külön öröm, hogy Könyvfalók elnevezésű csapatunk (Balogh Lili Gréta,Csillag Farkas Levente,Fekete Erik,Geng Bálint Milán)  benne van abban  az  első húsz csapatban(  6000  ! jelentkezett csapat közül ) akik csapatnevükkel a legtöbb szavazatot kapták, így ők külön könyjutalmat és csokit vehettek át. ( felkészítő tanáruk: Peregovits Erzsébet)

 

Rezessyné Zsoldos Erika

 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás