Viaggio in Islanda

Ma 2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Decemberi programok a Beethoven Általános Iskolában

Bár a beköszöntő téli szünet miatt kevesebb iskolai napunk volt, programokban bőven volt részünk. A megrendezésre kerülő versenyeken kívül számos izgalmas program színesítette decemberi hónapunkat.

Néhány közülük, a teljesség igénye nélkül: 6. és 8. osztályosaink közül egy-egy osztály a Pápay Ágoston Általános Iskola Kiállítására látogatott el, 4.b osztályosaink teázásra mentek régi tantermük helyszínére: a BBK könyvtárába.

Csatlakoztunk a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács jótékonysági akciójához , csokoládét, apróbb ajándékokat gyűjtöttünk gyermekotthonokban élő gyerekeknek.
A gyűjtést segítő Ágota Alapítvány munkatársai örömmel és köszönettel szállították el a felajánlott csokoládékat, könyveket és játékokat.

A Művészetek Palotájának partneriskolájaként lehetőségünk van kedvezményes jegyek vásárlására a MÜPA által szervezett műsorokra, így diákjaink egy csoportjával örömmel vettünk részt a Müpa új sorozatán a MusicOnStage című programon, amely a zenés színpadi műfajok történetébe avatja be a nézőket. A sorozatot Selmeczi György gondozza,az előadók a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának növendékei voltak, akik izgalmas előadásban mutatták be, hogyan kapcsolódik össze a szöveg, a dallam, a mozgás és a látvány, hogy magukkal ragadják a nézőt.

Szokásos adventi játszóházunkba ezúttal a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket is hívtuk és vártuk, hogy egy játékos iskolai nyílt nap forgatagában belepillanthassanak az iskolások életébe.  Bízunk benne, hogy az alkotó délelőttön számos gyönyörű, szívvel és lélekkel készített ajándék  a karácsonyfák alá is bekerült, hiszen  évről évre minden szülő számára a legkedvesebb ajándékok között kapnak helyet a gyerekkezek által készített remekművek.

December 14-én Nagy Csaba tárogatóművész egy rendhagyó irodalomóra keretében avatta be 5-6. évfolyamos diákjainkat a tárogatók világába. A Rákóczi-korszak jelképévé vált hangszer hangja, a történelmi korszakot felelevenítő képek láthatóan magukkal ragadták tanulóinkat.

Iskolánk minden évben megünnepli névadójának, Ludwig van Beethovennek  születésnapját. Idén az ünnepélyt már az új aulánkban rendezhettük meg. Köszönjük a műsort a benne szereplő diákoknak és felkészítő tanáraiknak Bodóné Polányi Tündének és Balázsné Hornyák Editnek. Szintén ezen a  napon, december 16-án kerül sor elsőseink avatására is: ekkor válnak teljes jogú tagjává az intézményünknek. Köszönjük az avatást ünnepélyessé tevő zenei műsort a Művészeti Iskola pedagógusainak, Nemes Józsefnek, Nemesné Sólyom Emesének, Rabovay Júliának valamint iskolánk énektanárának, Bodóné Polányi Tündének.

Végül a  4.c osztály karácsonyi műsorával  zárult a 2016-os évünk. A műsort Soproniné Molnár Mária és Zajti Ferenc tanítók írták  színpadra ,és  Oscar Wilde - A boldog herceg című művét dolgozták fel tanítványaikkal. Negyedik osztályosaink hosszú időn keresztül gyakoroltak  lelkesen, hogy ünnepi műsorukkal  iskolánk valamennyi diákjának és tanárának boldog karácsonyt kívánjanak.

 Rezessyné Zsoldos Erika

 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás