Viaggio in Islanda

Ma 2021. január 21., csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Követtük a fényeket…

Az iskola remekül indult: szeptember 6-án, a tanítás 4. napján rögtön igazolt hiányzással kezdtük az évet, mert 7. és 8. osztályos diákjainak egy csoportja a hűvösvölgyi Bűvösvölgybe indult. Mivel a program a TÁMOP-3.1.14-12-2013-0001 sz. „A Jövő tudatos médiafogyasztói – médiaműveltség és médiatudatosság elterjesztése” című pályázaton belül valósult meg, így számunkra teljesen ingyenes volt az utazás, és a foglakozásokon való részvétel.

Bár szó szerinti értelemben ezen a napon nem volt tanítás számunkra, azért rengeteget tanultunk, hiszen 10 fős csoportokban öt állomást jártunk végig. ( Játékos érdekesség volt, hogy csapatainknak, akik nevüket a színekről kapták, mindig követniük kellett a központban található ugyanolyan színű fényeket, amelyek megmutatták, hogy ki milyen foglakozáson vesz részt. )

Kipróbálhattuk milyen a híradósok élete, készítettünk Híradót és időjárás-jelentést, megtapasztalhattuk milyen is a zöld háttér (greenbox), vagy hogyan kell használni a mikroportot. Készíthettünk rádióműsort saját bemondóval, kitalált vendégszereplőkkel (pl. rádió-tudósokkal, népdal-énekesekkel), a Rádió Hangjával. Az újságkészítésnél párosával dolgoztunk, egy magunktól kitalált szöveget kellett leírnunk, és azt ki is nyomatták ott helyben. Kutakodtunk ” elhagyott” okos telefonokkal, és a” hab a tortán”: egy rövid autósfilmet is alkothattunk egy kis Polski segítségével.

Alkotásainkat a Központból átküldték számunkra, így itthon is visszanézhetjük-hallgathatjuk magunkat.

A mi kedvencünk talán a rádióműsor és a kisfilmkészítés volt, de valamennyi állomást szívesen kipróbálnánk újra és újra. Ahogyan néhány előttünk ott járó martonvásári diák fogalmazott: jó lenne, ha minden nap ilyen lenne az iskolában!

Felejthetetlen élményekkel és fontos ismeretekkel gazdagodtunk.

 

Boriszov Tímea, Herlinger Kata, Berki Nóra 7.b osztály


 

2020-2021 tanév

van még az őszi szünetig!
 


  
 

Időjárás