Viaggio in Islanda

Ma 2019. április 24., szerda, György napja van. Holnap Márk napja lesz.
VÉSZ - Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás
 
A katasztrófavédelem ettől az évtől új lehetőséget kínál azoknak a diákoknak, akik a közösségi szolgálatot a katasztrófavédelemnél kívánják teljesíteni.
Közösségi szolgálatnak minősül mostantól a BM OKF hivatalos Facebook oldalának követése és a közösségi szolgálat teljesítésében részt vevők lakóhelyére, tartózkodási helyére vagy úti céljára az OMSZ által kiadott narancs és piros meteorológiai figyelmeztetések és riasztások megosztása a BM OKF hivatalos Facebook oldaláról a tanuló Facebook oldalán.
A tanulók ezáltal a lakosság hatékony és gyors tájékoztatása érdekében maximum (5 óra időtartamnak megfelelően) részt vesznek a veszélyhelyzeti tájékoztatásban.
A feladat megkezdése előtt a tanulók tájékoztatásban részesülnek a szervezet közösségi tájékoztatást szolgáló rendszereivel kapcsolatban (a BM OKF hivatalos Facebook oldala, a VÉSZ – veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat (a továbbiakban: OMSZ) honlapján lévő veszélyjelző rendszer), ezzel felkészítve az ifjúságot a későbbi gyorsabb és pontosabb információszerzésre.
Az OMSZ az alábbi téli és nyári figyelmeztető előrejelzést vagy riasztást ad ki, amelyek minden 6 alkalommal történő megosztásával 1-1 óra közösségi szolgálat teljesíthető.
A tanulók számára a gyors információ szerzést a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás (VÉSZ) biztosítja.
Az elmúlt évben bekövetkezett természeti katasztrófák a korábbiaktól hatékonyabb megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatására. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft.-vel kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást. Az új alkalmazás a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás – VÉSZ elnevezést kapta.
 
A VÉSZ segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.
Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére. Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét, vagy akár az egész országot is. A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítségével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos készülékre. A szolgáltatás háromfokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásokról is kér-e értesítést. 
Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az iOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen. További információk találhatóak a vészelyhelyzeti_tájékoztató_rendszer honlapján.
Letöltés Apple Store Windows 8 Store Windows Phone Marketplace
 

Székesfehérvár, 2014. január 27.

Tisztelettel:
Magosi Lajos tű. ezredes s.k.
igazgató
 
 

2018-2019 tanév

van még a nyári szünetig!
 
  

Időjárás